Työajanseuranta auttaa palkanmaksussa

ELLI Työajanseuranta

Työajanseuranta auttaa palkanmaksussa ja muissa hallinnollisissa tehtävissä

Jos tuntien ja työajan seuraaminen hoidetaan paperilla tai käytössä on vanhanaikainen kellokorttisysteemi tai Excel-taulukot, menee esihenkilöiltä ja palkanlaskijalta paljon aikaa turhauttavaan manuaaliseen työhön.

Papereiden metsästys ja tulkita voi olla vaikeaa tai materiaali voi olla muuten vaikeasti saatavissa sekä kasvattaa työkuormapiikkejä esihenkilöille. Myös työntekijöiden lounas- ja taukoajat voivat olla hankalia hallita. Ja yrityksen kasvaessa työmäärä vain kasvaa.

OTA YHTEYTTÄ >

Prosessien sähköistäminen tehostaa työtä

Hyvä työajanseurantajärjestelmä helpottaa kaikkien työtä ja auttaa suorittamaan tehtävät ajallaan. Aikaa ja vaivaa säästyy, kun työaikatiedot ovat suoraan sähköisessä muodossa. Työajanseurantajärjestelmän avulla myös työaikalain noudattaminen on helppoa.

Sähköinen järjestelmä tuo apua myös palkanlaskentaan. Työaikatietojen siirto palkanlaskentaohjelmaan on helppoa ja vähentää työtä valtavasti.

Palkkahallinto helpoksi

Työajanseurannan yhdistäminen palkanlaskentaohjelmaan tekee tiedonkulun sujuvaksi. Tehdyt tunnit ja palkkalajeittain eritellyt työaikatiedot siirtyvät sähköisesti palkanlaskentaan, ja palkanmaksu helpottuu ja maksut menevät oikein.

Monipuolisessa työajanseurantajärjestelmässä on mahdollisuus erilaisiin työaikamuotoihin, laskentatapoihin ja palkkausmalleihin. Kun tuntipalkkalaisten tuntimerkinnät ovat palkanmaksun peruste, tiedot siirretään palkkaohjelmaan tarkastuksen ja hyväksymisen jälkeen. Kuukausipalkkalaisilla työajanseuranta toimii työ-, liukuma- ja loma-aikojen seurannassa.

Työaikatiedot reaaliajassa

Nykyaikaisessa työajanseurantajärjestelmässä tiedot ovat reaaliaikaisia ja aina saatavissa. Samassa järjestelmässä voi olla monia toimipaikkoja, osastoittain tai yrityksittäin eriteltynä. Työajanleimauslaitteilla työntekijöiden on helppo tehdä työaikaleimaukset. Helppokäyttöisyys ja nopeus saavat työntekijät tekemään leimaukset oikein ja ajallaan. Mobiilileimauksen avulla myös etä- ja liikkuvaa työtä tekevien työntekijöiden työajat pysyvät hallinnassa. Yhdenmukainen ja tasapuolinen työajanseuranta on kaikkien etu.

Kun työajanseuranta on pilvipalvelussa, hallintaohjelmaa voi käyttää missä ja milloin vain. Sähköisessä työajanseurannassa tuntien tarkastus ja korjaus hoituu vaivattomasti. Myös tuntilistojen tulostus onnistuu kätevästi ja järjestelmästä saa nopeasti raportteja erilaisiin tarpeisiin.

Yhteistyö ja tuki takaavat työn sujuvuuden

Työajanseurannan käyttöönotto ja käytönopastus on tärkeä vaihe. Kun asiantuntijan kanssa laitetaan järjestelmän asetukset kuntoon ja opitaan käyttämään järjestelmää tehokkaasti alusta alkaen, se on hyvä pohja koko järjestelmän toimivuudelle ja käytölle.

Kaikkea ei kuitenkaan aina opi tai muista heti, ja muutoksia ja ongelmia voi ilmaantua myös yllättäen. Silloin on tärkeä saada nopeasti yhteys asiakaspalveluun. Kun ystävälliset tukihenkilöt antavat asiantuntevaa tukea ja ratkaisevat ongelmat nopeasti, työt sujuvat tehokkaasti ja aikaa jää olennaiseen.

Ota yhteyttä,
kerromme
mielellämme
lisää.

Jaa tämä sivu